Securmark stöldmärkning av båtar och motorer

Den största fördelen med en märkning skall vara att tjuven väljer att inte stjäla en märkt båt eller motor. Det är omöjligt att avlägsna all identifikation på en märkt båt eller motor, och eventuella försök kommer att synas väl. Om man hittar en stulen båt och vill kontrollera ägarförhållandet har Securmark bra system för det. Vi har dessutom ett nära samarbete med Polisen, Kustbevakningen, Tullen och Larmtjänst. De kan bla använda sig av en SMS-tjänst där de lätt kan få tillgång till upplysningar. Detta samarbete gör att det inte är lika frestande att stjäla en båt som är märkt med Securmark stöldmärkning.

Mer information om Securmark Stöldmärkning

Du får rabatt på försäkringen! Gissa varför…

Försäkringsbolagen vet hur bra och förebyggande märkningen fungerar. Därför har flera försäkringsbolag infört olika rabatter vid Securmark märkning av båtar och motorer.

De flesta svenska försäkringsbolag ger olika typer av förmåner när båten är stöldmärkt. Det är inte ovanligt med en rabatt på 5% eller mer beroende på typ av båt, motor och försäkringsbolag. Anledningen är naturligtvis att båten är mindre stöldbegärlig om den är märkt med Securmark.

Försäkringsfördelar

RedKnows MiniFinder – vårt minsta GPS/GSM-larm

redKnows MiniFinder är ett litet GPS-larm med inbyggda antenner som ger exakt position via SMS. Du kan se exakt var den befinner sig på karta i mobilens display. MiniFinder meddelar via SMS om det skulle flyttas ifrån den geografiska plats du placerat det. MiniFinder är liten och lätt vilket gör den både lätt att placera och bära med sig.

MiniFinder är framtagen på Axtechs utvecklingsavdelning i Göteborg och tillverkad i Sverige. MiniFinder är ett bra alternativ för dig som framförallt vill kunna spåra din egendom och få ett larm om den förflyttar sig. MiniFinder är utvecklad med tanke på fordon med begränsat utrymme och för att tåla väta.

  • Larma stöldbegärlig egendom- MC, båt, utombordsmotor, moped, snöskoter, fyrhjuling, mindre entreprenadmaskiner m.m.
  • Ha kontroll på uthyrda fordon och maskiner – Se var de är och hur fort de färdas.
  • Privat säkerhet och nöje- En MiniFinder med på resan eller utflykt ger vänner möjlighet att följa din färd.
Användningsområden

Klar att använda direkt

När du köper en MiniFinder får du en produkt som är klar att använda för spårning direkt när du tar upp den ur lådan. Det sitter ett SIM-kort laddat med 100 kr i, så det är bara att starta upp och ringa din MiniFinder. Du får strax tillbaks ett SMS med larmets position. I SMS:et finns en weblänk som öppnar en kartbild med positionen utmärkt.

För att aktivera larmfunktionerna Geofence, Vibration och SOS, måste du logga in på EZ-Start MiniFinder här på hemsidan, skapa ett konto och registrera larmet och de mobilnummer du vill skall ha kontakt med larmet. Välj själv om du vill att larmet skall kunna spåras via mobil av alla som har din MiniFinders nummer eller bara av de registrerade användarna! 

Inställningar som kan göras på EZ-Start MiniFinder: 
– Välj vilka mobilnummer som skall ha tillgång till MiniFinder
– Storlek på Geofenceområdet
– Känslighet på vibrationssensorn
– Hur ofta GPS:en skall kontrollera sin position
– Enhet för hastighet
– Möjlighet att kunna välja bort kartlänk i mobilen 
– Om du vill ha tillgång till gratis uppgradering av mjukvara

På EZ-Start skriver du även ut det dokument du skickar in till försäkringsbolaget som underlag för rabatter eller självriskreducering.

I grundpaketet ingår:

MiniFinder spårsändare, med:
• GPS-antenn, inbyggd
• GSM-antenn, inbyggd
• Internbatteri, inbyggt
• Vibrationssensor, inbyggd
Fjärrkontroll, 
1 st Laddare, 220V
Kabelsats för extern strömförsörjning (1,4 m)
Snabbfäste + fästband
Manual
Telenor kontantkort laddat med 100 kr 

För mer info, se teknisk specifikation 

SIM-kortetI enheten sitter ett Telenor telematik kontantkort. Det är ett svenskt kort som roamar (går över på utländska nät) i alla Europeiska länder. Kortet är laddat med 100 kr vid leverans. Pengarna på kortet används för att skicka SMS vid larm och vid spårning. 

Observera att kortet skall fyllas på med 100 kronor inom 2 år efter första aktivering för att fortsätta att fungera. Detta görs via www.telenor.com eller via Telenor kundtjänst, tel. 020-222 222.