Motorvagn

1267307556

(klicka på bilden för att komma till blocket annons)

EASY-MOTOR-TOTER

Easy-Motor-Toter är en ny vagn för lastning, transport och lagring av mindre och medelstora utombordsmotorer. Vagnen har utvecklats av kanadensarenBryant Hollins. Den har erhållit patent i USA och europeiskt mönsterskydd (Registered Community Design – RCD).
Easy-Motor-Toter har utmärks av följande:
– Ergonomisk utformning. Bl a är handtaget försett med hjul på sidorna vilket medför att vagnen med påhängd motor enkelt kan lyftas och rullas in i bagageutrymmet i en kombi, familjebuss, SUV eller pick-up eller upp på ett släp.- De stora luftfyllda hjulen underlättar transport över ojämn mark samt upp- och nedför trappor till utrymmen – t ex källare – där många förvarar sin utombordsmotor när den inte används.- Minskar risken för att olja eller vatten läcker in i cylindrarna på 4-taktare under biltransport p g a ramens vinklade design.- Stadig och rejäl utan att vara klumpig. Fungerar därför utmärkt som motorbock vid vinterförvaring och service.

Det finns andra motorvagnar/kärror på marknaden men ingen med samma funktionalitet. En avgörande fördel med Easy-Motor-Toter är att när man väl lyft på motorn – t ex vid hamnslipen i samband med upptagning av båten – behöver man inte ta av den förrän den skall monteras tillbaka på båten igen. Därmed underlättas hanteringen avsevärt: man kan enkelt själv transportera motorn från hamnslipen, lasta in den i bilen eller på släpet, lasta ut den vid ankomsten och därefter ställa in den i förvaringsutrymmet och vice versa.

Den är idealisk för småbåtsägare som tröttnat på att hantera otympliga motorer i samband med sjösättning och upptagning av båtar. Detsamma gäller ägare av gummibåtar som ofta transporterar båt och motor.

Vagnen finns i kort-och långriggade versioner och dessutom i en fast och en vikbar version. Huvudhjulen är försedda med en bromsanordning.