Båtförsäkring

Atlantica

Hos oss kan du välja mellan sju olika båtförsäkringar helt utifrån vilket behov just du har för din båt.  Du som tecknar en helförsäkring, vilket är den försäkring som de flesta väljer, har också möjlighet att teckna någon av våra tilläggsförsäkringar.

Här kan du ladda ned vår informationsbroschyr.

Klicka här för att komma till Skepparguiden
alandia

Specialister på enbart båtförsäkring!

Tiden som båten används är bland det viktigaste som finns i livet. Och ingen vill förstöra semestern i väntan på att en skada måste åtgärdas. Därför gratulerar vi alla som väljer just Atlantica! 
Atlanticas informationsbroschyr 

Rimliga grundpremier och generösa rabatter
Rimliga grundpremier är viktigt och det har vi. Och sedan får du premierabatt om du har stöldskyddsutrustning ombord, om du har skadefria år, om din båt är av visst fabrikat, om du inte har båten i sjön så länge eller om… ja rabatterna är många.

Atlantica Assistans 

Dessutom finns ”räddningsplankan” Atlantica Assistans, som kan rycka ut direkt med en reservdel eller en dunk bensin, i våra försäkringar. 

Behovsanpassade lösningar

Du som är seglare, motorbåtsägare, fiskeguide, eller annat hittar alltid en anpassad försäkring hos Atlantica.

Slipp onödig väntan

 En fördel med Atlantica är snabb och korrekt skadereglering när olyckan är framme. Våra allra nöjdaste kunder är faktiskt de som råkat ut för en skada. Vi som jobbar på Atlantica är själva båtmänniskor som förstår situationen. Och ända sedan vi startade för över 90 år sedan har vi byggt upp ett oöverträffat kontaktnät bland marinor och varv som hjälper till om din båt skulle drabbas. 

Störst är bäst?

Oavsett vilken båt du har och hur du brukar utnyttja den, har du kommit i gott sällskap. Både 2008, 2009  och 2010 ökade Atlantica mest i branschen och fick flest antal nya kunder. Det är kul att vara populär! Så vi fortsätter att arbeta stenhårt efter vårt enkla motto:

– Din båt, vårt gemensamma intresse

BÄST när det gäller!

Vi har kunskapen som gör att du får snabb hjälp om du råkar ut för en skada. Dessutom har vi Konkurrenskraftiga villkor. Vi gör t.ex. åldersavdrag först när den skadade utrustningen är över tio år. Vissa bolag har en vindgräns för ersättning av stormskador. Det har inte vi. Och om du vill kan du ha båten i sjön året runt utan förhöjd självrisk.

MotorbåtVår försäkring är utformad för att fungera så bra som möjligt för dig som har motorbåt. Till exempel är avskrivningen på delar bland de lägsta på marknaden om du skulle råka ut för en delskada och måste ersätta gammal utrustning med ny.Om du vill kan du ha båten i sjön året runt utan förhöjd självrisk. Du har också möjlighet att påverka premien genom att besikta båten i en båtklubb, eller genom att installera elektroniska stöldskydd.Vi har lång erfarenhet av motorbåtar, både inombordare och utombordare. Det har gjort att vi vet hur våra kunder använder sina båtar, och vad de tycker att är viktigt. För att möta ditt och våra andra kunders behov har vi därför finslipat vår försäkring under lång tid.Vad ingår i försäkringen?SJÖSKADADu får ersättning om båten skadas vid grundstötning, kollision, kantring, strandning, storm eller p.g.a. annan oförutsedd, utifrån plötsligt verkande händelse.TRANSPORT- OCH UPPLÄGGNINGSSKADADu får ersättning om båten skadas då den står på land, vid sjösättning, upptagning eller förflyttning inom hamnområdet.ANSVARSSKADADu får ersättning för giltiga skadeståndskrav från tredje man. Försäkringen gäller för person- eller sakskada som du är ansvarig för.BRANDDu får ersättning om båten skadas vid brand, blixtnedslag eller explosion.STÖLDDu får ersättning om båten, utrustning eller tillbehör stulits. Du får också ersättning vid skadegörelse.RÄTTSSKYDDDu får ersättning för skälig juridisk hjälp vid tvister angående den försäkrade båten. Det kan gälla skada, reparation, köp eller försäljning. Försäkringen gäller för tvist som kan prövas av dispaschör, tingsrätt, hovrätt eller högsta domstol.Du kan välja antingen en fullständig båtförsäkring som omfattar alla ovanstående delar, eller en begränsad båtförsäkring som omfattar endast ansvarsskada, brand, stöld och rättsskydd. Utförlig information om försäkringen och de olika alternativen finns i broschyren och i villkoren.Annat viktigt om försäkringen SKADESERVICETa kontakt med oss så fort som möjligt om du har råkat ut för en skada, så hjälper vi dig på bästa sätt. Du kan fylla i vårt elektroniska skadeformulär och skicka det till oss.  Du är givetvis välkommen in till vårt kontor också. Du får sedan en skriftlig bekräftelse på din skadeanmälan. Observera att en polisanmälan ska göras om det gäller stöld eller skadegörelse.